masker Glostrup Amatør Scene

Robin Hood

af Thomas Malling

Glostrup Amatør Scenes friluftsforestilling 2009 bliver den kendte klassiker

 

Robin Hood

Historien kender vi men Thomas Mallings udgave er alligevel anderledes. Den er fuld af morsomme indslag, og vi lover en sjov forestilling med masser af action og romantik. Voksne og børn spiller sammen i denne udgave, og det er en forestilling for hele familien, hvor både de yngste og de ældste vil få en dejlig oplevelse.

Som sædvanlig spiller vi i Leragergårds have, men har flyttet forestillingerne fra august til juni. Dette skyldes bl.a., at vi håber på, at vejrguderne vil være mere med os end de sidste par år, hvor regn og blæst har haft stor indflydelse på vores forestillinger, men også fordi vi gerne vil prøve at lave friluftsforestilling inden sommerferien for alvor begynder, så alle medvirkende på projektet også kan holde ferie uden at skulle tænke på replikker, scenografi, kostumer og hvad sådan en kæmpe opgave ellers kræver. Vi er i fuldt sving med prøverne og glæder os!


På hyggeligt gensyn til sommer!

 

 

robin

 

robin1 robin2

robin3 robin4

 

 

Medvirkende : Rene Kristensen, Lars Rygaard, Thomas Præstholm, Morten Vedersø, Hans Greve, Lisbeth Harboe, Anja Snerle Jensen, Louise Ranfelt, Mette Due, Käte Sowart, Frank Jensen, Michael Greve, Mogens Steen Johansen, Lars Hansen, Rene Wiinblad, Peter Christensen, Dennis Holmud, Inge Christensen, Natacha Holmud, Amalie Holmud, Ea Nørby Holm, Sara Holm, Emilie Klüver Nielsen, Emma Pagaard, Emilie Jablonski, Charlotte Nikiforoff og Mathilde Fosdal
Instruktør : Dorthe Holm
Instruktør assistent : Pernille Krag Larsen
Produktionsleder : Pernille Krag Larsen
Sufflør : Helle Nymann
Stunts + stagefight: Rune Pommer
Scenograf : Ib Holmud
Scenebyggere : Ib Holmud, Rune Bolhøj, Erik S. Larsholt, Frank Jensen, Mogens Steen Johansen, Pernille Krag Larsen,Mette Gitte Due, Louise Ranfelt, Rene Kristensen, Lars Rygaard, Peter Christensen, Morten Vedersø, Hans Greve, Lisbeth Harboe, Michael Greve og Mogens Jørgensen
Teknik : Rune Bolhøj, Keld Christensen, Tim Due, Pernille Krag Larsen, Michael Greve og Peter Christensen
Teknik opbygning: Rune Bolhøj, Keld Christensen, Tim Due, Mette Gitte Due, Hans Greve, Anja Snerle Jensen, Ib Holmud, Michael Greve, Mogens Jørgensen, Jens D. Hansen Lene Broskov Jensen, Bjarne Brændeskov
Komponist: Per Nørby Holm
Indspilning af musik: Per Nørby Holm, Rune Bolhøj og Keld Christensen
PR/foto: Mogens Steen Johansen, Rune Bolhøj, Keld Christensen.
Kostumer: Lise-Lotte Kiær, Michele Nikiforoff, Inge Truelsen, Grethe Feddersen, Käte Kassebeer og Ruth Tømørkenyi
Produktion : Glostrup Amatør Scene 2009
Premiere : 6. juni 2009

 

Anmeldelse

 

Sommer. Endelig. Og en af dem med udendørsforestilling på Glostrup Amatør Scene! Kan det blive bedre – eller hyggeligere?!
Årets forestilling er Robin Hood, men i en noget omskrevet udgave af Thomas Malling. Mon ikke de fleste kender historien om ”ham med den ........ med den fjollede hat”?

Derfor er det også meget befriende at se denne udgave. Alle de kendte personager skønt karikeret, teksten konstant let fordrejet så den enten får en undertone af noget seksuelt eller meget komisk.

Generelt er GAS’s udendørsforestillinger i den lette genre der kan ses af hele familien, og dette år er ingen undtagelse. Endda deltager børn i Robin Hood. Dejligt at se, og forhåbentlig nye fremtidige medlemmer.

Mange nye ansigter imponerede. Her skal især nævnes Peter Christensen (kaptajn Ambush), Thomas Præstholm (Will Scarlett) og Michael Greve (Gisbourne). Må vi få lov at beholde og se meget mere til dem.

Men der var også de ”gode gamle” kendinge, der har deltaget i utallige opsætninger og er kendt for at kunne levere varen. Scenen råder over utrolig mange dygtige medlemmer, og nogle af dem er jeg simpelthen nødt til at nævne. Frank Jensen, der altid imponerer og atter gør det i den komiske og latterlige udgave af Lille John. René Kristensen (Robin Hood) var nok den der havde den mest ”seriøse” karakter, og heller ikke her svigtede talentet. Mogens Johansen (Hugo von Hochzeit) fik genopfrisket sine tyskkundskaber i bedste ”állo – állo” stil. Morten Vedersø var skøn som den bøssede, indsmigrende og småfornærmede Alan A Dale. Og Mette Due (miss Marple) har altså et super komisk talent, som vi bør få lov at se meget mere til.

Og så Hans Greve! Hatten af for at en mand i hans alder, er med på den værste, og løber rundt i lændeklæde.

Jeg er overbevist om, at det har været en stor udfordring for Dorthe Holm at instruere flokken der vist var temmelig svær at samle til fælles prøver, men det blev en flot forestilling, Dorthe.

Scenografien var som altid i bedste Ib Holmud kvalitet, og selvom – eller rettere – netop fordi scenen er temmelig forvent med Ib’s evner, er det vigtigt at vi ikke glemmer indsatsen herfra og af hele det tekniske hold.

Robin Hood hører næppe til den slags forestillinger man går hjem og spekulerer over, til gengæld går man hjem med en følelse af at have været i rigtig godt selskab.

Hmmm, mon ikke det i øvrigt nærmest er første gang i scenens historie at en udendørs forestilling ikke inkluderer sang? Kan det virkelig lade sig gøre at sætte noget ikke-
musical / operette-relateret op udendørs? Ja, det kan det! Jeg savnede det i hvert fald ikke.

Nå, og så er der o bare at se frem til sommeren 2011. Hvad mon de finder på?

 

Eva Lytje