Aagestentoft.dk

aagestentoft

 

Går man i dag på internettet og søger  AageSteentoft.dk  omdirigeres man til Glostrup Amatør Scene. Det er fordi Glostrup Amatør Scene i marts 2010 spiller en forestilling, hvor omdrejningspunktet er det univers som komponisten Åge Stentoft opholdt sig i.

Åge Stentoft skabte sammen med sine tekstforfattere over 700 melodier. I tidens løb har mange ændret på sangteksterne, men vi har valgt at bruge de originaltekster som Børge og Arvid Müller, Epe og Poul Sørensen m.fl. i sin tid skrev. Af disse mange, har vi udvalgt en lille snes af de bedste, som vi præsenterer garneret med dialog baseret på det evigtgyldige forhold mellem kønnene!

 

Hvorfor hedder denne ’kabaretforestilling’ sådan noget moderne noget som;

 

AageStentoft.dk?

 

Det giver vi svaret på under forestillingen!

 

Foruden viden om: Hvilke to, der sidder som de skal, cafélivet i trediverne og (køns)livet under besættelsen, får du lidt at vide om den nu hedengangne bornholmerfærge og noget om vand- og lufttemperaturer og hvad deraf følger.

 

 

Kom ud, se og hør os. Tag en tur ned af nostalgiens allé, få genopfrisket minder, eller bliv klogere på den nærmeste forgangne tid, medens vi ”venter på at det atter blír vår”.

1

2 3

4 5

Medvirkende : Dorthe Holm, Mogens Steen Johansen ogRené Wiinblad.
Musikere: Per Nørby Holm, og Lars Bonde
Instruktører : Erik Steen Larsholt
Tekstforfatter: Erik Steen Larsholt
Scenograf : Ib Holmud
Lysdessign: Rune Bolhøj
Teknik afvikling : Rune Bolhøj, Erik S. Larsholt
Kostumer: LiseLotte Kiær
Produktion : Glostrup Amatør Scene 2010
Premiere : 5. marts 2010

 

ANMELDELSE

Jeg var til premiere på kabaret: "Aage Stentoft.dk", men havde desværre overset, at det begyndte kl. 19,30, så jeg kom først 20 minutter inde i forestillingen - derfor måtte jeg se den igen i sin helhed - ca. 2 uger senere.

Ud af et meget stort materiale af Aage Stentofts revyviser havde man valgt 15 viser, som blev fremført af Dorte Holm, Mogens Steen Johansen og René Wiinblad med forbindende tekster af Erik Larsholt, nogle solo, andre af to medvirkende og nogle af alle tre. De blev sunget med fantasi og indlevelse, og det modne publikum levede med, nogle nynnede lidt, andre sang rigtigt med.
Jeg sad ved siden af en herre, der sang med på alle sangene - og han kunne hele teksten!

Indimellem sangene fortalte skuespillerne lidt om Aage Stentoft, hans liv og hans sange - mere sikkert end til premieren! I det hele taget blev alle sangene flot og sikkert fremført, og vores dygtige musikere, Per Nørby Holm og Lars Bonde, gjorde deres til succes'en - jeg vil dog lige have lov til at give René en ekstra lille stjerne for "I den mellemste køje", det var sublimt!

Og så nød jeg scenografien! Den var i sagens natur meget enkel , men med skiftende pastelfarver - meget smukt!

Alt i alt kan instruktører og teknikere være tilfredse med deres opbakning til en publikumssikker forestilling.

Gerda Ahlberg