Jorden rundt i 80 dage

Glostrup Amatør Scene tager dig med på en utrolig rejse i det fri. Du inviteres med på en rejse

”Jorden Rundt i 80 dage. Stykket er skrevet af Jesper Klein og Flemming Jensen, men der er selvfølgelig et stort sammenfald mellem personer og destinationer fra Jules Vernes klassiker af samme navn.
Vi møder således den renfærdige Phileas Fogg, der indgår et væddemål om, hvorvidt han kan nå rundt på 80 dage. Han begiver sig ud på denne fantastiske færd i selskab med sin spændstige franske tjener Passepartout. På turen udsættes de for et utal af oplevelser – ikke mindst har de følgeskab af den sleske opdager Fix, som tager Phileas Fogg for at være en anden end den han er for på den måde at score kassen. For at se om rejsen varer mere end 80 dage eller om Fix scorer kassen, må du se forestillingen, der i øvrigt er med fuld sang og musik fra alverdens riger og lande.

jordenrundt

Medvirkende:  Louise Ranfelt, Frank Jensen, Morten Vedersø, René Wiinblad, Bjørn Sommer, Mogensen S. Johansen
Musikere: Per Nørby Holm, Niels Brinch, Lars Bonde
Instruktør: Lars Rygaard
Medinstruktør Lisbeth Harboe
Scenograf:  Ib Holmud
Lys:  Rune Bolhøj
Lyd:  Keld Kristensen, Rune Bolhøj
Sufflør: Helle Nymann
Sceneteknikere: Gitte Kahlke, Mogens Jørgensen, Rene K. Kristensen, Erik S. Larsholt, Hans Greve, Ib Holmud.
Premiere:

4. juni 2011 kl. 15:00

Produktion : Glostrup Amatør Scene 2011

 

 

 

Anmeldelse

”Jorden rundt i 80 dage” er Jules Vernes klassiske roman om englænderen Phileas Fogg og hans butler Passepartouts rejser og oplevelser rundt omkring i den gængse verden i 80 dage. Og nu er den blevet opført som et friluftsteaterstykke af Glostrup Amatør Scene, baseret hovedsageligt på Jesper Klein og Flemming Jensens fortolkning af historien.

Stykkets stærke punkt er humoren, der optræder i mange forskellige variationer, fra det visuelle, til det auditive og ordlege. Humoren kan tit og ofte forekomme lidt påtvungen og til tider direkte plat, men netop derfor fungerer det. Man kommer til at grine, ikke nødvendigvis fordi det altid er lige sjovt, men fordi atmosfæren, der forekommer i stykket - den ting som hele stykket er bygget op omkring; absurditeten.

Dette kan sammenlignes med Monty Pythons Flyvende Cirkus.

Skuespillernes præstationer er gode, og de formår at levere varen. Det er et svært arbejde at spille den slags roller der findes i stykket, da man hele tiden skal kunne finde ud af at være sjov og præsentere sig selv på en måde, der er både interessant og sjovt for publikum. Selv om skuespillerne er amatører, så lever de op til disse krav.

Der er også musik i stykket, udført af en rytmegruppe bestående af piano, percussion og elektrisk bas. Desuden er der også sangere, der er med til at udfolde og kommentere på historiens forløb – ofte på en humoristisk måde. Musikken er med til at give stemning til stykket, og det er ganske nydeligt. Sangvalget er meget nøje valgt og også velvalgt, som fx Nenas ”99 Luftballons” i en luftballonscene.

Alt i alt, så er dette et meget godt stykke. Masser af humor, pragtfulde præstationer, god musik og så er stykket oprindelseskilderne meget tro på en original, troværdig og retfærdig måde. En god måde at spendere en dag på. Anbefales varmt herfra – også selv om rejsen er slut!

Asger Skovdal