Arsenik og gamle kniplinger

Teaterstykket Arsenik og gamle kniplinger, oversat af Poul Sørensen, blev vist første gang i 1941, og blev en kæmpesucces. Efter denne fortsatte forfatteren Joseph Kesselring med at skrive, men formåede aldrig at opleve samme succes med de efterfølgende stykker.
Denne ”sorte komedie” er bygget op omkring Mortimer,  som er tilsyneladende den eneste ”normale” i den Mortimerske familie.
Hans to gammeljomfru – tanter Abby og Martha kan ikke se det ulovlige i at ” hjælpe ” ensomme gamle mænd ud af deres ensomhed, ved at ”give dem fred”. Teddy, hans bror, tror han er Roosevelt, og har travlt med at grave ved Panama kanalen, som befinder sig i kælderen. Jonathan er skurken og den 3´bror i familien, er opereret og ukendeliggjort af den alkoholiserede  dr. Einstein’s mislykkede plastickirurgi.
Mortimer, som er forelsket i præstedatteren Elaine, bliver mere og mere forvirret og bekymret over sin familie og ikke mindst de nedarvede gener.
Der er en voldsom trafik i den lille stue af emsige politibetjente, en bekymret præst og et par ” ensomme ældre mænd ”, som måske har lyst til at smage den hjemmelavet ” hyldebærvin ”.

 

arsenik

 

Billeder fra prøverne

1 2
3 4
7 10
9 85
6

 

 

Medvirkende:  Gitte Kahlke, Dorthe Holm, René K. Kristensen, Peter Christensen, Henning Petersen, Bjørn Sommer, Anja Snerle Jensen, Erik Steen larsholt, Poul-Erik Pedersen, Søren Kahlke, Lars Hansen, Klaus Køhler
Instruktør: Else Sørensen
Scenograf:  Ib Holmud
Lys design:  Jens Damsager Hansen
Lys afvikling:  Jørgen Brangstrup
Sufflør: Rikke Haulund
Kostumer:

LiseLotte Kiær, Michele Nikiforoff

Premiere:

25. februar 2011

Produktion : Glostrup Amatør Scene 2011