Syndflod

af Julie Kirkegaard

 

Syndflod er en grotesk komedie om tre vidt forskellige kvinder, der mødes i et sommerhus for at tilbringe deres livs sidste aften sammen.
Med sig bringer de reb til at hænge sig i, vin og brød, ønsker, festkjole og cocktailglas, - og hver deres syn på Gud og Livet.
Det kommer der en begivenhedsrig aften ud af, for Jacqueline siger at hendes far er Gud og det kan Sarah, der engang har set en engel i en ambulance, ikke tåle at høre. Ruth forsøger bare at holde sammen på aftenen og nå hen til selvmordet, men er hendes eget billede af virkeligheden lige så realistisk, som hun giver udtryk for?

Johanne Louise Kierkegaard er uddannet ved Dramatiker Værksthus årgang 08 – 09 og har dramatikererfaring med flere forestillinger, først Syndflod (2007) på Boldhusteatret, siden Flæskesøndag (2009) på Får 302. Hun har været projektleder for  Dramatoriet – et skriveværksted/netværk – og med til at arrangere Vildskud 2008 – en festival for uafhængigt teater. Forfatteren har endvidere bidraget til novellesamlingen Vampyr.

Julie Johanne Kirkegaard siger om sig selv: ”Jeg vil gerne fortælle spændende røverhistorier fulde af overraskelser og poesi, – men samtidig er det også vigtigt for mig, at der er et dybereliggende budskab, der er til at få øje på, – et budskab, der meget gerne må handle om at mennesket ikke er en øde ø, men del af et fællesskab, en større helhed. Jeg har skrevet dramatik siden 2002, – teatrets virkemidler og scenerummets magi ligger mit hjerte meget nært. Ved siden af skrivningen har jeg ind imellem læst på universitet; om teater, bl.a. teaterhistorie og dramaturgi, om religion, om myter og fortællinger i et antropologisk perspektiv, – og nu filosofihistorie.”

 synd1

synd2

synd3

sf

 

Skuespillere: Tania Reitzel Svejdal, Pernille Krag Larsen, Katrine Aagaard 
Instruktion: Dorthe Holm
Sufflør: Anne Helth
Teknik: Rune Bolhøj Jens Damsager Hansen
Lydoptagelser: Keld Christensen
Scenografi: Ib Holmud, Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange 

 

Premiere 23. maj 2014 kl. 20.00