masker Glostrup Amatør Scene

Gøgereden

 

Gøgereden ( One Flew Over the Cuckoo´s Nest )

Gøgereden er en humoristisk tragedie om en oprørers kamp mod det etablerede.
Det er også en fortælling om hvad der sker med mennesker, der parkerer alt initiativ og al selvagtelse uden for sig selv.
Teaterstykket baserer sig på en amerikansk film fra 1975, der igen byggede på en roman med samme navn af Ken Kesey. Filmen gik verden over med Jack Nicholson i hovedrollen og modtog mange priser -herunder fem Oscars.
Historien foregår på et sindssygehospital i 70’erne hvor voldtægtsforbryderen R.P. McMurphy simulerer sindssyg for at få en - håber han - lettere afsoning af sin fængselsstraf.
McMurphy kommer imidlertid fra asken til ilden. Han ser det hurtigt som sin personlige mission at gøre op med personalets formynderiske behandlingsmetoder og patienternes passive accept af tingenes sørgelige tilstand.

McMurphy’s higen mod friheden, og historien om hvad der sker med skrøbelige eksistenser, der kommer i de forkerte hænder, er de gennemgående temaer i stykket. – og især modsætningsforholdet til den iskolde og dominerende sygeplejerske Miss Ratched.

Historien bevæger sig fra det totalt barokke til det poetisk bevægende. Den bliver serveret med en god portion humor samtidig med, at alvoren stille og roligt gnaver sig ind på selv den mest hårdkogte.

OBS der forekommer stroboskoplignende lys i forestillingen !

 Goege

goege2goeg1

goeggoeg2

goeg3

Skuespillere: Michael Greve, Mette Due, Jakob Stendal, Dorthe Holm, René Kristensen, Rolf Lafrenz, Tim Due, Tania Svejdal, Henning Jensen, Morten Vedersø, Bjørn Sommer, Frank Jensen, Erik Larsholt, Louise Ranfelt, Bjarne Brændeskov.
Instruktion: Else Sørensen.
Sufflør: Pernille Krag Larsen
Lysdesign: Jens Damsager Hansen, Rune Bolhøj
Lydoptagelser: Keld Christensen
Teknik afvikling
Alberte Heesgaard Jacobsen, Erik Brouer
Scenografi: Ib Holmud, Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange
Kostumehjælp: Lise-Lotte Kiær

 

Premiere  Fredag 31. oktober 2014