Vupti

af Venter på far/Anne Dorte Michelsenv1

 

Årets friluftsforestilling i 2017 byder på sang, musik og sketches.
Nogle kan huske tilbage i 90’erne, hvor sanggruppen Venter på Far slog igennem med denne forestilling, som bl.a. indeholder sangene ”Der er altid noget at gøre for en husmor”, ”Tilbage til kødgryden” og ”Vi elsker Magasin”.

Glostrup Amatør Scene har fået lov til at opføre sangene fra den originale forestilling. Dorthe Holm har skrevet teksterne mellem sangene inspireret af historiske data, statistikker, vittigheder, citater, artikler m.m.

Forestillingen vil - som dengang – stadig være præget af humor og satire tilsat et gram af alvor, når husmødrene folder sig ud på scenen godt bakket op af husorkestret under ledelse af Per Nørby Holm.

Vi håber på godt sommervejr, og glæder os til at byde jer velkommen i Leragergårds have.

VuptiP

v2 v3 v4

 

Skuespillere: Gitte Kahlke, Pernille Krag Larsen, Elsebeth Gjesing Hansen, Tania Reitzel og Dorthe Holm
Instruktør: Dorthe Holm og Lisbeth Harboe
Teknik: Rune Bolhøj, Keld Christensen, Jens Damsager Hansen
Sufflør Lisbeth Harboe
Scenografi: Ib Holmud
Scenebyggere Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange, Udo Sayk
Musikere Per Nørby Holm, Lars Bonde, Hans Simonsen
PR Lars Rygaard

 

Premiere

Fredag  09.06.17 kl. 20.00

 

 

Anmeldelse

”Vi kræver intet, vi kræver ingen ting…..”

Bortset fra i ovenstående brug, har ordet ’kræver’, i mine øjne, noget ’egocentrisk tilragende’ over sig, og det er derfor dejligt at de meget sympatiske og flittige unge damer i ’Vupti’ intet kræver (ud over en vielsesring og det er jo da også en slags krav,
med egocentrerede undertoner)!

Alligevel må jeg, desværre, meget mod min gode opdragelse og aversion mod brugen af dette ord ’kræve’ at der bliver gjort noget ved lydbilledet på vore udendørs forestillinger! OK, jeg så ikke alle forestillingerne, og den sidste aften, lod vejrguderne, mod alle foregående dages odds, os få en fantastisk aften uden regn og blæst, hvorfor den blev optimal lydmæssigt. Denne aften tilgodesås både vore skuespilleres præstationer, sangene og ikke mindst publikums forventninger, der trods alt betaler en del for at få en dejlig oplevelse i vort teater. Godt for alle denne aften, men der er mange, der andre dage er gået hjem med en ’dårlig’ oplevelse og det må vi ikke glemme. Årsagen til ’larmen’ må de teknisk begavede sætte sig for at analysere og finde løsningsforsalg på, for kvalitetsmæssigt kan vi ikke være dette bekendt.

Men hvordan var forestillingen så? Ja, når man fik lyden med, uden bulder og brag, var det en meget fin, humoristisk og samfundsspidende forestilling, - set med kvindeøjne! Ingen tvivl om at der blev trukket ting frem der har rod i virkeligheden og emnerne derfor altid vil relevante i en samfundsdebat, og heller ingen tvivl om at kvinder trækker et stort læs i dagens gøremål. Derfor tak for en seriøs baggrund for sammensætningen af denne underholdning, der var spækket med iørefaldende musik/sang og tankevækkende input omkring forholdet mand/kvinde.

Vi kan takke Anne Dorte Michelsen og vel, specielt i denne forestilling, scenens forkvinde Dorthe Holm for arbejdet med at få denne dejlige underholdning op og stå. For det var god underholdning med forbavsende gode præstationer fra alle medvirkende - ikke mindst på det sangmæssige område, der faktisk nåede et meget højt kvalitetsniveau. (Skriver den halvdøve!) Skuespilmæssigt var der så ikke de store krav til de medvirkende og scenegangen kunne der måske godt være gjort lidt mere ud af, men brugen af ret få hjælpemidler, som paraplyer, støvekoste, skamler, et udvalg af trusser og en tørresnor udgjorde dog et glimrende sortiment for at få forestillingen til at flyde let og indbydende.

HAM