4 Shortplays

Det er 300 år siden at der for første gang blev spillet professionelt teater på dansk for første gang. Det var den 23. september 1722 at der blev spillet en dansk oversættelse af Moliers ”Gnieren” og 2 dage efter var der premiere på Holbergs debutstykke ”Den politiske kandestøber”. Begge dele på teateret i Lille Grønnegade.

 

Dette har man valgt at fejre overalt i det danske teaterlandskab. Et af initiativerne er at Dansk Amatør Teater og Scenekunst (DATS) har valgt at lave en dramatiker konkurrence for at få skrevet en række shortplays. Det vil sige korte stykker af omkring et kvarters varighed.

 

Glostrup Amatør Scene har valgt at opfører 4 af disse stykker. Det vil sige at man får hele fire forestillinger på en aften. Det er 4 meget forskellige forestillinger man får at se, men vi synes de klæder hinanden rigtigt godt. Der er både ude i det eksistentielle, det komiske, det groteske, det alvorlige med meget mere. Man får fornøjelsen af 9 skuespillere og 3 instruktører. Der er altså lagt op til en meget varieret oplevelse, som vi glæder os til at vise jer.

4shortplays72

 

Medvirkende: Annette Møller Elvinge, Henry Damsgaard Lanng, Pernille Krag Larsen, Pia Brask, Taniamaria Rosamunde Reitzel, Tanja Mielskov, René Kristensen, Susanne van Cuyl, Søren Kahlke
Sufflør  
Instruktion Katrine Aagaard, Louise Ranfelt, Jens Damsager Hansen
Teknik Rune Bolhøj, Jens Damsager Hansen
Teknik afvikling  
Scenograf Ib Holmud
Scenebyggere Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange, Udo Sayk