masker Glostrup Amatør Scene

50 års dagen

af Niels Andersen

"50-års dagen" er en folkekomedie i juleantræk. Den er rablende gal, men gir´ motion til smilehullerne. Handlingen er en rund fødselsdag ved juletid, der kører helt af sporet. Det er et mix af humor, fest, kærlighed og intriger. Husets datter Fie leger arrangør og "Kirsten Giftekniv" godt hjulpet af sin moster Sidse. Det der kan gå galt, går galt, og fødselaren Karl Kurt står tilbage. Mon ikke han har en trumf i ærmet til sine gæster? Oplev kogekonen Kathinka lave ris à lámande med kirsebærsovs i et julepyntet teater, og bliv i godt humør, midt i den stressede tid. Vi glæder os til at se jer!

 

50aars

50aar

 

Produktion : Glostrup Amatør Scene.
Medvirkende : Lars Rygaard, Kirsten Østergaard, Mette Due, Birgitte Danielsen, Lars Hansen, Hans Greve, René Wiinblad, Eva Lytje Hansen,Else Sørensen, René Kristensen, Bent S. Henriksen, Kirsten Sayk og Natasha Holmud.
Instruktør : Udo Sayk.
Sufflør : Annie Lytje.
Scenograf : Ib Holmud.
Lys design : Katja Andreassen.
Lys og lyd  afvikling : Gitte Kahlke og Pernille Krag Larsen.
Premiere : 4. November 2005 kl. 20.00

 

Anmeldelse af:
50 års dagen.

Kulturhus-udvalget havde inviteret til en tur til Glostrup Amatør Scene, hvor man opførte "50 års fødselsdagen" af Niels Andersen, som var et stykke der lå tæt på julen. Men det var meget skuffende, at man ikke kunne få solgt de 48 billetter til turen. Der var kun solgt halvdelen, og det var til trods for, at der både var bus derud og hjem, og 3 stk. håndmadder og en ostemad før forestillingen. I pausen var der kaffe og chokolade, alt sammen inkluderet i prisen, som var sat til 125 kr. Men den blev nedsat til 50 kr., i håb om man kunne få de sidste billetter solgt. Men det viste sig, at da vi ikke var flere, var der gjort lidt ekstra. Der blev der serveret 3 stykker højt belagt smørrebrød og en ostemad før forestillingen. Men til trods for vi ikke var flere, morede alle sig godt. Stykket blev opført i to akter, begge akter udspillede sig fra køkkenet hvor herlighederne kunne udfolde sig. Kogekonen og servitricen var bare alle pengene værd, og flere af gæsterne indfandt sig i køkkenet ind imellem. Der var virkelig gang i løjerne hele forestillingen igennem. Man må håbe at næste gang der bliver lavet sådan en tur, at vi får udsolgt alle billetter. Teatersalen er ikke særlig stor, men er virkelig hyggelig, og man kan let høre hvad der foregår på scenen. Havde det været i et stort teater, havde man ikke haft den samme mulighed for at sidde så tæt på scenen, og virkelig få en god oplevelse ud af det.

En stor tak til Kulturhusudvalget for det store arbejde med at få denne tur på benene, det er lidt betænkeligt at ikke flere fra Grantoften der er interesseret i sådan en god tur.

Jakob Andreassen