Cirkus Bella Donna

bdlogo

af skrevet Gitte Broksø med musik af Lars Jørgensen.

bdplak

Musicalen "Cirkus Bella Donna" er Glostrup Amatør Scenes 40 års jubilæumsshow.

Musicalen er skrevet specielt til anledningen af den kendte teaterforfatter Gitte Broksø, som sammen med komponisten Lars Jørgensen har brugt de sidste to år på at skrive musicalen "Cirkus Bella Donna"

Forfatteren Gitte Broksø fortæller:
Selmas forældre grundlagde det lille familiecirkus, der blev opkaldt efter hendes kælenavn, Bella. Da hun også som barn var meget smuk, blev navnet på Cirkus selvfølgelig til Bella Donna. Hun havde tidligt sans for heste og mænd! Hun og den flotte italienske teltarbejder Alfredo Trabaldi faldt for hinanden med et brag, da Bella var 18 og han var 22.

Nu er der gået 25 år. Mama og Papa nyder deres otium i et parcelhus i Herning, og Bella og Alfredo er for længst blevet til direktørparret. Deres tre børn: Claudio, Benita og Dijonna er blevet voksne og det går ikke stille af. Omkring familien Trabaldi svirrer et internationalt selskab af artister plus det trofaste personale.

Vi følger en almindelig - og dog skelsættende og dramatisk aften i cirkus.

Forestillingen spilles som udendørsforestilling i haven på Leragergård i Glostrup. I den anledning har Glostrup Amatør Scene lejet et stort Cirkus telt, dette år skal vejrguderne ikke blande sig i scenens jubilæumsforestilling.

Forberedelserne til forestillingen startede allerede sidste år. Mange af kostumerne er blevet til i scenens egen systue der er midlertidig indrettet i vores café, andre har vi været så heldige at kunne låne.

25 af scenens amatørskuespillere står på de skrå brædder 22 aftener i august måned, bag kulisserne er der yderligere 18 af scenens medlemmer i aktion.

Glostrup Amatør Scene har været så heldige at få hjælp udefra. Den kendte klovneinstruktør Frans Bendix har indstuderet klovnenumrene. Den i Danmark verdenskendte tryllekunstner Niels Ingolf har ledet tryllenumrene. Scenens instruktør og koreograf har holdt sammen på resten.

Musicalen bliver et show og en oplevelse uden sidestykke i Glostrup, suppleret af god sang og musik, godt skuespil, flotte lyd- og lyseffekter.

Et stort arbejde som kulminerer med verdenspremiere i Glostrup den 2. august.

 

Medvirkende : Ulla Brinch, Erik Steen Larsholt, Max M. Hansen, Camilla Brix Andersen, Johanne Marie Busk, Per Marer, René Wiinblad, Lisbeth Harboe, Carsten, Birgitte, Frank Jensen, Gitte Kahlke, Hans Lars Greve, Kasper Wagner, Else Sørensen/Dorthe Holm, Mette Due, Erik K. E. Nielsen, Mogens Steen Johansen, Martine Ditte Harboe, Anja Jensen, Liv Johansen, Pernille Krag Larsen, Louise Ranfeldt, Søs Ly Kjærgaard.
Instruktør : Karen Bille.
Koreografi : Tania Reitzel, Aage Dedekam.
Lyd : Keld Christensen, Erik K. E. Nielsen.
Lys : Rune Bolhøj.
Følgespot : Joy Knudsen, Jens D. Hansen, Marc Hansen.
Scenograf : Ib Holmud.
Sminke : Jan Jensen.
Produktion : Glostrup Amatør Scene.
Premiere : 2. august kl. 20.00

Anmeldelse af:
Cirkus Bella Donna.

Årets friluftsforestilling var en satsning fra Glostrup Amatør Scene. Et specielt skrevet stykke til teatrets 40 års jubilæum. Et bestillingsarbejde hos Gitte Broksø med musik af Lars Jørgensen. En slags cirkusforestilling, hvor publikum kunne følge med både for og bag scenen. En historie om familien Trabaldi, og deres kamp for at beholde cirkus på grund af en grisk pantelåner, og en veksel med forfald dagen efter forestillingen.

Der er ingen grund til at bruge mere plads på historiens indhold, som var så tynd, at det nærmest var fornærmende for de skuespillere, som skulle fortolke, men også for det publikum, den blev serveret for. Til gengæld var musikken god, og det opvejede helhedsindtrykket. Det samme gjorde skuespillerne, som kæmpede en brav kamp for at holde publikum til ilden. Alle uden undtagelse skal have ros for ihærdigt at kæmpe sig gennem en håbløs tekst. Det var imponerende at se deres timing og tempo. Deres trofasthed mod egne roller og figurer og deres evne til konstant at få os til at føle, at om fem minutter sker der noget interessant, intrigant eller intenst.

Det skete bare aldrig - dog var der enkelte passager i stykket, som må fremhæves: Klovnernetænk at amatørskuespillere kan agere så morsomt og stadig troværdigt. Tre klovne så forskellige og med udtryk så nuanceret, at når de var på scenen, fik man virkelig "fornemmelse for cirkus". Det gjorde man også ved tryllenummeret. Der er kun ét ord, som dækker det: Professionelt!!! Hvor var det godt, præcist og smukt udført. Tilbage sidder man så med den lidt dårlige smag i munden: Hvad har et samba-nummer med cirkus at gøre, eller Big Mama, som også var et dansenummer, som man oven i købet tilladte sig at kalde "den nye cirkus-generation".

Bevares det var flotte numre, både danse- og kostumemæssigt, men alligevel sad man med en fornemmelse af, at netop disse numre bare var "fyld"”, og de var absolut irrelevante for forestillingen. Det samme bliver jeg nødt til at konstatere om et underligt lys-show i slutningen af andet akt. Igen ingen relevans, havde intet med cirkus at gøre. Fuldstændig malplaceret, og ikke spor imponerende!

Trods alle disse negative indtryk, følte jeg mig alligevel godt underholdt i teltet, og da programmet havde advaret mig om, at jeg ikke skulle forvente stor dramatik, kunne jeg se stykket tilbagelænet i en havestol og lade spillet gå sin gang. Når bare man ikke forventer for meget, så går det nok, og det gjorde det da også for Glostrup Amatør Scene trods lidt modvind på vejen. Alt i alt en seværdig forestilling på grund af mange talenter, gode præstationer, god musik og dejlige mennesker med udstråling, men ikke en forestilling, som går over i historien, og jeg føler mig ret overbevist om, at det ikke er et stykke, vi kommer til at se fremover i repertoiret.

Tillykke med jubilæet, og på gensyn til forhåbentlig mange andre gode forestillinger fremover.

Fru Holm

 

Nedenstående har støttet forestillingen :

 

ImageImage Amatørernes Kunst og Kultur Samråd
Bredgade 36, 2.
1260 København K
Tlf. nr. 33 14 10 94
Image Columbus Film
Prags Boulevard 55
2300 København S
Tlf. nr. 32 57 81 20
Image Glostrup kommune
Rådhusparken 2
2600 Glostrup
Tlf. nr. 43 23 61 00
Image Glostrup Storcenter
2600 Glostrup
Tlf. nr. 43 45 48 00
Image A/S Holmud
Islevdalvej 161
2610 Rødovre
Tlf. nr. 44 91 80 44
Image Light Partner aps
Tjørringparken 3
7400 Herning
Tlf. nr. 97 26 96 00
Image Lions Club Glostrup
Østervej 20
2600 Glostrup
Tlf. nr. 43 45 18 37
Image Hydro Texaco Danmark AS
Buddingevej 195
2860 Søborg
Tlf. nr. 39 47 81 00
Image Maxmedia Aps
Industrivej 5 F
7120, Vejle Ø
Tlf. nr. 76 40 80 20

Image Nordea Glostrup afdeling
Glostrup Storcenter 4
2600, Glostrup
Tlf. nr. 43 96 87 03
samt
Hovedvejen 116
2600, Glostrup
Tlf. nr. 43 96 25 11
Image Superbyg
Fabriksparken 2b
2600, Glostrup
Tlf. nr. 43 96 00 64
Image Swarovski
Købmagergade 27
1150, København K
Tlf. nr. 33 32 48 42