Morten & Lisa

MORTEN OG LISA - HVEM ER DET ?

Det er 2 ganske almindelige mennesker fra det indre København, som måske ikke er så almindelige alligevel Morten & Lisa er titlen på et teaterstykker med ukendt forfatter, som har premiere i Hesteskoen.

Stykket handler i al sin enkelthed om 2 mennesker, som mødes, 2 ødelagte mennesker med hver deres skæbne, og fra da af er tingene ikke enkle mere.

De åbner sig mere for hinanden på én nat, end nogen af dem har gjort i et helt liv. De elsker, de slås, de ler, de hader, de lever !
Og - alligevel er der for meget forkert, for mange for-hindringer, for megen hærværk i deres sind til at det hele kan lade sig gøre .... eller kan det ?

 

 

Medvirkende : Bente Krag Larsen, Torben Frederiksen.
Instruktion : Hans Henrik Bardrum.
Scenograf : Bjarne Jensen.
Sufflør : Gitte Khalke.
Teknik : Jørgen Vedel.
Tværfløjte : Susanne Borch.
Preniere : 15. februar 1991.

 

Anmeldelse af:

Morten & Lisa.
Professionelt amatørteater

Første akt af stykket foregår på en bar et sted på Vesterbro. Lisa sidder for sig selv, da Morten kommer ind stærkt forslået efter slagsmål. Der er først kold luft imellem dem, men langsomt og til tider meget voldsomt får de fortalt hver sin skæbnesvangre historie. Stykket omhandler mange stærke emner, såsom incest, ensomhed, brugen af vold, som eneste udvej og løgnen, som middel til at opnå noget. Disse tunge emner lettes på fin vis af en meget sød og romantisk scene, hvor Morten & Lisa et øjeblik ridder på en bølge af illusioner.

Stykket er velkomponeret. Det er stærkt og kræver meget af skuespillerne, som man tydeligt kan se giver sig fuldt ud. Der er ikke noget at sige til, at de føler sig tappet for energi, når de er færdige, for de bruger hele deres følelsesregister. Publikum holdes i ånde, bedst som vi grinede, var situationen pludselig vendt til total stilhed med en klump i halsen.

Researchen har været grundig. Scenen er naturtro og iøvrig meget smart opbygget. Det er tydeligt, at der er arbejdet hårdt med stykket, og det er mit indtryk, at de to skuespillere og instruktøren har haft mange spændende diskussioner om fortolkningen af stykket.

I min korte tid på amatørscenen er enhver fordom om, at amatørteater er uprofessionelt i fremtoningen fuldstændigt manet i jorden. Tværtimod skinner den ægte spilleglæde igennem.

Mette Hornum Rasmussen.