Kannibalerne

af Vita Andersen

I "KANNIBALERNE11 holder Vita Andersen tidens spejl op for sit publikum, så vi kan se hvordan alle de andre er. For naturligvis gælder det hverken dig eller mig.

I satirisk form, til tider morsom, til tider rystende, har Vita Andersen fjernet væggen så vi kan se ind i parforhold mellem mennesker. Almindelig mennesker, og som alle spændende mennesker på godt og ondt.

Der stilles mange spørgsmål om den tid vi lever i. En tid hvor egois-men trives i vore små spinatbede. Alle vil have del i goderne, mange gerne på andres bekostning.

"KANNIBALERNE11 er svær at beskrive, det er teater, og det skal opleves. Så gå i dit eget teater "Hesteskoen" i Glostrup og bliv den oplevelse rigere.

Vita Andersen har tidligere skrevet skuespillet "Elsk mig" samt en lang række spændende bøger, bl.a. "Tryghedsnarkomaner" og "Hold kæft og vær smuk".

 

 

Medvirkende : Ulla Brinck, Erik Larsholt, Bente Krag Larsen, Lars Rygaard, Gitte Khalke, Gerda Ahlberg.
Instruktion : Jørgen Zøllner.
Scenograf : Jørgen Zøllner.
Sufflør : Susanne V. Cuyl
Teknik : René Carlsen, Helene Carlsen.
Premiere : 25. marts 1990.

 

Anmeldelse af:

Kannibalerne.
Analyse: En lille elite

Søndag aften kan være kedelig. Det var søndag den 25. marts bestemt ikke for mig. Da var jeg nemlig til premiere på "Kannibalerne".

Lad mig slå fast med det samme: Det er meget længe siden, at jeg har set så godt amatør-teater, som det, jeg oplevede den aften.

Det første man som publikum bemærkede var selve scenografien. Med simple midler havde instruktøren skabt alletiders ramme. Raffineret og snedigt udtænkt. Ind i rammen havde han så "puttet" seks skuespillere, som leverede en kæmpe præstation. Uden undtagelse.

Vita Andersens måde at skrive på, kan man og har man altid diskuteret. Jeg har aldrig brudt mig om hende. Det har "Kannibalerne" måske ændret. Stykket gik rent ind, især fordi personerne blev fortolket på en måde, så vi alle vist kunne genkende lidt af os selv. Og det skader aldrig, at blive konfronteret med det virkelige liv.

Tusind tak for en dejlig oplevelse til alle der har været med i arbejdet omkring "Kannibalerne". Jeg kommer igen.