"Karina" eller "Hvordan Glostrup fik en smed"

- et syngespil af WILLIAM REVES med musik af MOGENS NIELSEN.

GLOSTRUPVALSEN og HVISSINGEPOLKAEN er blot et par af de iørefaldende melodier i friluftsforestillingen "KARINA", som vi håber at få færdig til opførelse på gårdspladsen ved teaterhuset HESTESKOEN i juni 1981. Såvel tekst som musik til "KARINA", der foregår i Glostrup i ca. 1850, er skrevet af Glostrup Amatør Scenes egne folk. Udover amatørscenens medlemmer, medvirker folkedansere fra Glostrup Folkedanserforening i den festlige forestilling, som blev opført første gang Skt. Hansaften i 1978, ved et arrangement i Ejby Mose.

 

Anmeldelse af:

"Karina" eller "Hvordan Glostrup fik en smed".

I egenskab af debutanter, både som tilskuere ved Glostrup Amatør Scenes opførelser og som anmeldere, er det blevet os pålagt at skrive lidt om de indtryk vi fik ved opførelsen d. 19.7.81- af

"KARINA"

og lad os sige det med det samme: VI VAR POSITIVT OVERRASKEDE.

Det kræver både talent og spilleglæde at gøre en lille banal historie til en dejlig oplevelse for beskuerne.
Vi vil ikke fremhæve enkeltpræstationer, men blot konstatere, at sang og musik "var lige i øjet/øret” Nogle af aktørerne kunne dog godt stole lidt mere på deres iøvrigt gode sangstemmer og synge igennem.

Dragterne var flotte, farverige og gennemførte. (PS. Havde degnen ikke fodformede Jacoform på ?).

Som tidligere ansat ved belysningen på Det kgl. Teater vil det dog stadig være mig en gåde, hvordan man fik solen til at skinne hver gang "lille Karina sang !

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi lader os lokke med af FUSEL-ANTON til GAS' opførelser.

På gensyn.

Fie & Jens