masker Glostrup Amatør Scene

Når engle elsker

af Hugh Mills.

Handlingen udspilles i stuen på lord Fauntleroys landsted i England i 1880erne.

 

 

Medvirkende : Kirsten Jensen, John Quaade, Birgit Jacobsen, Henrik Dankelev, Anne Honore, Ulla Brinck, Jørgen Ekman og Mogens Nielsen.
Instruktør : Ib True.
Scenograf : Ib True.
Sufflør : Else Egebo.
Premiere : 22. november 1970

 

Anmeldelse af:
Når engle elsker.

Glostrup Amatør Scene opførte søndag og mandag med stort besøg den engelske forfatter Hugh Mills teaterstykke Når engle elsker i Nordvangskolens teatersal.

Det var et dristigt, men meget fornøjeligt stykke, hvor teksten tvetydigt bevægede sig på kanten af det uartige ikke set med vor generations øjne, men vel utænkeligt i det victorianske England.

Den unge adelsmand, Cedric, bliver oplært i elskerens kunst i en høstak, og læremesteren er hans moders veninde, Violet, der har været fransk gift, og derfor skal have forstand på de dele. Grunden til, at han skal undervises er moderens utilfredshed med, at sønnen, der har været gift i et år, endnu ikke har bevist, at han kan føre slægten videre. Grunden er dog den ganske simple, at han stadig vil ligge alene i sin drengeseng.

Det var et morsomt stykke, hvor aktørerne høstede stort bifald, og absolut ikke den grund. Til visse tider var spillet helt professionelt, til andre dilettantiske. For eksempel mener jeg ikke, instruktøren skulle have stillet sig tilfreds med scenen mellem brødrene Pomeroy-Jones og slet ikke med fotografen. Men det er en kunst at spille teater og undgå at vende ryggen til publikum, og i sproget at føre publikum tilbage til 80erne.

En god præstation blev udført af den unge enke, Violet, og man forstår glimrende, at den unge mand, Cedric, bliver lærenem i hendes favn. Ligeledes mestrede Cedrics moder, Darling, der blev spillet af Kirsten Jensen sin store rolle.