Misery

Den berømte romanforfatter Paul Sheldon plejer at skrive for at leve.
Nu skriver han for at holde sig i live.

Misery er en psykologisk fortælling baseret på Stephen King 's roman fra 1987 om en psykotisk fan, der holder en forfatter fanget og tvinger ham til at skrive hendes historier.
Paul Sheldon er bestsellerforfatter og Annie Wilkes er langt mere en blot en lidenskabelig læser.
Hun er Pauls sygeplejerske og tager sig af hans hårdt medtagne krop efter en bilulykke.
Hun er rasende over, at Paul har slået hendes yndlingsfigur ihjel i sin seneste bog, og beordrer ham til at vække Misery til live igen.
Paul forstår snart, at hun er villig til at gå rigtig langt for at vække Misery til live igen.

Men hvor langt ?? ………..

 

Forestillingen er uegnet for børn.

4shortplays72

 

 

 

Medvirkende: Dorthe Holm, Frank Løfqvist , Erik S. Larsholt
Sufflør Gitte Kahlke
Instruktion Else Sørensen
Teknik Rune Bolhøj
Teknik afvikling Rune Bolhøj
Scenograf Ib Holmud
Scenebyggere Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange, Udo Sayk

 

Anmeldelse

Forestillingen Misery blev spillet på Glostrup Amatør Scene, GAS, i efteråret 2022. Det var en forestilling der satte sig i krop og sind også længe efter oplevelsen, og gør det stadig i skrivende stund. GAS er et skønt intimt og talentfuldt teater, der p.t. har 60 års fødselsdag. Der er mange gamle samt nye medlemmer tilknyttet teateret, der er medlemmer der startede der som barn og stadig som voksen er en del af GAS.
Misery blev spillet af tre super talentfulde amatørskuespillere.

De indtog scenen i over to timer, hvor hvert eneste minut sitrede af intens tilstedeværelse, gribende følelser, ondskab, vanvid, fortvivlelse, undren og humor. Som tilskuer så og hørte du ikke bare stykket, du mærkede det, så de små hår rejste sig.

Skuespillerne formåede i en replik på bare to linjer, at udtrykke eksempelvis både beundring, vanvid, hån og raseri. Der var så mange skift i skuespillernes karakterer, at det var et mesterværk at opleve.

Alle sceneskift foregik på en sådan måde, at man ikke opdagede det eller følte sig som en del af det. Det var et par dygtige folk der stod for hele sceneriet, fantastisk.

En meget stor oplevelse.

Af Pia Brask